Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DOROGI BÁNYÁSZ EMLÉKMŰ

A Kuratórium 2012.10.25-i ülésén hozott határozatnak megfelelően,elkezdődött a Dorogi Bányász Emlékmű felállításának előkészítése és a felállítással kapcsolatos munkálatok ütemezése.

Az emlékmű a DSZKA és a BSZSZ kezdeményezésére, Árvai Ferenc Szobrászművész által elkészített terv alapján készül az Otthon téren. Az ott található emlékmű elbontásra kerül,melynek helyén a Fülöpkő Kft által elkészítendő új emlékmű lesz felállítva. A munkálatok 2013.áprilisában kezdődnek, az emlékmű tervezett avatására 2013.augusztus 31-én, a 63.Bányásznapon kerül sor.

A mai napon, 2013.04.29-én az F-3-as vágathajtógép átszállításával  /Bányász Emlékház udvarra/ elkezdődött az új Bányász Emlékmű kivitelezése. Először a jelenlegi emlékmű lebontására kerül sor. A munkálatok az előzőleg elkészített ütemterv szerint haladnak.

2013.május 30-án elkészült az új DOROGI BÁNYÁSZ EMLÉKMŰ talapzata, az emlékműre felkerülő írásos szövegnek  /elhunytak névsora, aknák,üzemek/ a  szerkesztett formátuma is. Az avatásra 2013.augusztus 31-én kerül sor.

A Dorogi Bányásznap keretében / 2013.08.31./ az alábbi rendezvények megtartására kerül sor:

06.00        Zenés ébresztő

09.00        Hagyományos Bányásznapi megemlékezés /meghívóval/

09.45        Árvai Ferenc emlékkiállítás megnyitása 

10.00        Bányász  Emlékmű avatása az Otthon téren

MINDENKIT TISZTELETTEL VÁRUNK!  

                                                                        Jószerencsét

                                                                                                           Wágner Ferenc